Monografija - 30 let SDMI

Slovensko društvo za medicinsko informatiko praznuje 30 let. Ob tem je nastala  monografija, ki predstavlja ključna dogajanja na področju informatizacije sistema zdravstvenega varstva v Sloveniji ter opisuje pristope, pa tudi vlogo posameznih udeležencev pri tem razvoju.

Uvodne strani monografije s predgovorom predsednika SDMI dr. Ivana Eržena, si lahko preberete na spodnji povezavi:

MONOGRAFIJA SDMI uvodne strani.

Nazaj

Zadnje novice

Objavljeno dne:

Izid Monografija ob 30-letnici SDMI

 

Slovensko društvo za medicinsko informatiko je konec leta 2018 praznovalo 30 let delovanja.

Ob tem okroglem jubileju je izšla publikacija z naslovom Monografija, katere vsebino o začetkih delovanja društva in vsemu, kar se je v minulih tridesetih letih zanimivega v okviru društva dogajalo, si lahko preberete na spodnjih dveh povezavah:

MONOGRAFIJA 1. del

MONOGRAFIJA 2. del

 

Lepo vabljeni k prebiranju publikacije.

SDMI

Objavljeno dne:

MI'20 Oddaja prispevkov - vabilo

Upamo, da ste ostali zdravi in da ste v redu. Tudi v Slovenskem društvu za medicinsko informatiko smo dobro.

Na vseh področjih se vsi trudimo, da gremo naprej.  V SDMI nadaljujemo priprave na letošnji kongres.

Pomen informatike v zdravstvu je z epidemijo še bolj prepoznaven, saj nam digitalni pristop  omogoča izvajanje  številnih različnih stikov na daljavo. Pričakujemo, da  bo prav epidemija prinesla nov zagon pri širjenju uporabe informacijskih in telekomunikacijskih orodij v zdravstvu, ko se vsi še bolj zavedamo, kako pomembno je imeti sodobno zdravstveno varstvo.

Vsekakor upamo, da bo epidemije do novembra konec in se bomo v Zrečah lahko vsi srečali v živo. Če nam razmere tega ne bodo dopuščale, bomo dogodek izvedli v obliki webinarja.

 

Spoštovani avtorji, ponovno lepo vabljeni k prijavi vaših prispevkov. Vabilo si oglejte tukaj. Navodila glede priprave prispevkov, povzetkov ali posterjev pa najdete tukaj.

Rok za prijavo povzetkov se že bliža, saj vaše prijave zbiramo do vključno ponedeljka, 18. maja 2020.

Če imate vprašanje glede programa kongresa, prispevkov, povzetkov ali posterjev, nam pišite na program@sdmi.si, vprašanja v zvezi z organizacijo kongresa pa nam pošljite na info@sdmi.si.

 

Bodite dobro in ostanite zdravi.

Vaš SDMI

Objavljeno dne:

MI'2020 Vabilo k oddaji prispevkov

Spoštovani,

ponovno vas obveščamo, da bomo letošnji kongres MI'2020 organizirali v Termah Zreče. Potekal bo od 4. do 6. novembra 2020, zato vas vabimo, da si rezervirate termin.

 

Vabimo vas k oddaji povzetkov in aktivnem sodelovanju na kongresu. Vabilo si oglejte tukaj.

Navodila glede priprave prispevkov, povzetkov ali posterjev pa najdete tukaj.

 

Če imate vprašanje glede programa kongresa, prispevkov, povzetkov ali posterjev, nam pišite na program@sdmi.si, vprašanja v zvezi z organizacijo kongresa pa nam pošljite na info@sdmi.si.

 

Lep pozdrav,

ekipa SDMI

Objavljeno dne:

Najava kongresa MI'2020 - Zreče 4.-6.11.2020

Spoštovani,

obveščamo vas, da bomo letošnji kongres MI'2020 organizirali v Termah Zreče, potekal bo od 4. do 6. novembra 2020, zato vas vabimo, da si rezervirate termin.

Vabilo k aktivni udeležbi sledi kmalu.

 

Veselimo se ponovnega druženja!

 

Lep pozdrav,

ekipa SDMI

Objavljeno dne:

Strokovno srečanje SDMI 2019 - video posnetki

Spoštovani!
 
Na spodnjih povezavah si lahko ogledate video posnetke nekaterih predstavitev iz strokovnega srečanja SDMI Digitalizacija v zdravstvu, ki je bilo 7. in 8. novembra 2019 v Termah Zreče.
 
Izjave udeležencev - https://youtu.be/SfPvchKaTLM
 
Marjan Sušelj: 130 let zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji - https://youtu.be/udPADuyDVGc
Francois Commagnac: Analytical approach in the evolution of modern healthcare - https://youtu.be/wMnaidLSYCg
Jurij Šorli in Lado Modic: Digitalna preobrazba v Bolnišnici Topolšica in razvojne priložnosti - https://youtu.be/oG8NO0HXLhY
Marko Čenčič: Pomen integriranih tehnologij za poslovno in klinično odličnost v zdravstvu - https://youtu.be/DJ4JWlCDlT8
Miha Stražišar: Prepoznava govora - pot k digitalizaciji zdravstva - https://youtu.be/KT9hXdf6e5Y
Brane Leskošek: Nacionalna infrastruktura ELIXIR-SI za informacije za področje ved o življenju - https://youtu.be/3gIqsz6PS2M
Matjaž Fležar: Kodiranje in financiranje hospitalnih storitev - kdo je glavni? - https://youtu.be/nT8uZxeiT7I
Maja Navodnik Preložnik: Projekt integracije diabetičnega e-kartona med primarnim in sekundarnim nivojem - https://youtu.be/BqStB_yb6Kk
Marjana Pikec: Projekt integracije diabetičnega e-kartona med primarnim in sekundarnim nivojem, 2. del - https://youtu.be/4vG6qNlgQ8c
Ana Marija Jelovšek: Informatizacija procesa »Slovenski nacionalni program presejanja novorojencev za izbrane prirojene bolezni« https://youtu.be/om41eUnrQ1E
HealthDay.si: Digitalne inovacije v zdravstvu, pod okriljem DIH HealthDay.si - https://youtu.be/kqO1U89e6fY
Urša Presekar: Digitalna preobrazba Centra za zdravljenje bolezni otrok - https://youtu.be/c4ZjA_Q2oIc
Dejan Zilli: Telemedicinska obravnava v referenčnih ambulantah - https://youtu.be/fBs12IytM4E
Jure Dimec: TeleFarma – optimizacija uporabe tima kliničnega farmacevta v sistemu zdravstvenega varstva - https://youtu.be/angQ_KRUrF0
Andraž Kondža: Robotska kirurgija v urologiji - https://youtu.be/SmBH3V46Ow0
 
Vabljeni k ogledu predstavitev.

Objavljeno dne:

Zaključki strokovnega srečanja SDMI 2019

Slovensko društvo za medicinsko informatiko je 7. in 8. oktobra 2019 v Zrečah organiziralo strokovno srečanje SDMI 2019.

Objavljamo zaključke strokovnega srečanja SDMI 2019.

Objavljeno dne:

Strokovno srečanje 2019

Spoštovani,

Bliža se termin strokovnega srečanja SDMI Digitalizacija v zdravstvu, ki bo v Termah Zreče, 7. in 8. novembra 2019.

Oglejte si program srečanja in si rezervirajte čas za udeležbo.

Udeleženci strokovnega srečanja imate ugodnosti pri nastanitvi in drugih hotelskih storitvah v Termah Zreče, zato prosimo, da rezervacijo prenočišča opravite na povezavi: https://www.terme-zrece.eu/si/sdmi-2019

Objavljeno dne:

Konferenca HealthDay.si 2019

Priporočamo: konferenca HealthDay.si 2019

Konferenca HealthDay 2019

Naš partner HealthDay.si bo 10. oktobra organiziral konferenco »Kako digitalne inovacije izboljšujejo zdravstveni sistem«. Na konferenci bodo nastopili vodilni slovenski in tuji strokovnjaki na področju digitalnega zdravstva, eZdravja in inovacij.

Želite spoznati podjetnico leta v Veliki Britaniji, slovenskega zdravnika, ki z napredno IT podprto terapijo za 45% zmanjša tveganje za odpoved ledvic, ali pa bi želeli spoznati oblikovalca, ki je za zdravstveno programsko rešitev dobil prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot?

Poleg teh bodo na HealthDay.si predstavili še druge programske rešive v zdravstvu, ogledali si boste lahko razstavo inovativnih zdravstvenih rešitev, prisluhnili okrogli mizi vseh ključnih akterjev slovenskega zdravstvenega sistema, spremljali predavanja o novodobni nutricionistiki, ter prisostvovali prvemu forumu o izzivih in rešitvah v zdravstvu.

Potešite radovednost in vedoželjnost z obiskom HealthDay.si 2019, 10.10.2019 na Zdravniški zbornici Slovenije. Udeležba je brezplačna, prijave so obvezne na www.healthday.si.

Objavljeno dne:

Strokovno srečanje SDMI 2019

Spoštovani,

Slovensko društvo za medicinsko informatiko najavlja strokovno srečanje Digitalizacija v zdravstvu, ki bo v Termah Zreče, 7. in 8. novembra 2019.

Oglejte si prvo najavo na strokovno srečanje in si rezervirajte čas za udeležbo v novembru.